Байден зателефонував лідерам Конгресу з приводу ситуації на Близькому Сході

Байден розмовляє з Конгресом про ситуацію на Близькому Сході

У неділю, 14 квітня, президент США Джо Байден провів телефонну розмову з лідерами Конгресу, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що зустріч відбувається у той час, коли законодавці розходяться в думках щодо фінансування Ізраїлю після атаки Ірану.

"Головне питання в Конгресі обертається навколо того, чи варто додаткове фінансування Ізраїлю включати до пакету допомоги в галузі національної безпеки, який включав би також допомогу Україні та Тайваню," - цитується в статті.

Сенат вже прийняв цей пакет, а двопартійна група законодавців заявила, що це найшвидший спосіб надати допомогу Ізраїлю.

Утім, спікер Палати представників Майк Джонсон і його партія знаходяться у складній ситуації, оскільки раніше вони намагалися ухвалити окремий закон про допомогу Ізраїлю.

"Джонсон може спричинити гнів правих, якщо зв'яже їх з Україною або покладе законопроект до Сенату на розгляд," - пише CNN.

Президент Ірану Біньямін Нетаньяху звернувся до народу після атаки на Ізраїль, яка складалася з дронів-смертників. За даними ABC News, Ізраїль планує відправити від 400 до 500 безпілотників і ракет у відповідь.

Після заяви Ірану про завершення атаки, президент США Джо Байден провів засідання у ситуаційній кімнаті.