«Батьківщина» не голосуватиме за закон про мобілізацію у чинній редакції

Батьківщина не підтримує законопроєкт про мобілізацію у редакції уряду

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що її партія не підтримає законопроєкт про мобілізацію у редакції, яку запропонував уряд. За словами Тимошенко, мобілізація під час війни необхідна, але повинна бути справедливою, а українську армію необхідно технологічно зміцнити шляхом розвитку власного військово-промислового виробництва.

Нам треба закон про всебічний розвиток технічно-наукових новацій для власної розробки і виробництва зброї. Ці розробки вже є, потрібна фінансова підтримка держави. Ми мусимо діяти чітко раціонально, стратегічно і переможно, а не йти в глухий кут
, - зауважила лідерка партії.

Тимошенко також пропонує зупинити виплати всіх зовнішніх і внутрішніх боргів України та скасувати підвищення зарплат чиновникам у 2024 році. Крім того, вона пропонує направити вивільнені 650 млрд гривень на вітчизняне військово-промислове виробництво.

Заблоковано підписання закону про легалізацію канабісу

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу. Вона внесла блокуючу постанову №7457-П до Верховної Ради, що не дозволяє голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку підписати та направити закон на підписання президенту Зеленському до тих пір, поки парламент не розгляне та не проголосує проти цієї постанови більшістю.