Франція вже таємно відправила свої війська в Україну – ексспівробітник Пентагону

Військовий експерт, ексспівробітник Пентагону Стівен Браєн повідомляє, що Франція вже відправила в Україну перших 100 своїх легіонерів. Це військові Іноземного легіону з французького піхотного полку, які були розміщені в Слов'янську для підтримки українських військ.

За словами Браєна, легіонери будуть займатися артилерією та спостереженням. Загалом, Франція планує відправити до 1500 легіонерів, які будуть перебувати в зоні бойових дій і допомагати Україні відстояти свою територію від російського нападу.

Означення відправлення французьких легіонерів

Президент Франції Емманюель Макрон вже довгий час говорить про відправлення французьких військ в Україну. Це рішення є компромісом, оскільки Франція не розгортає свою армію на території України і бійці Легіону не є громадянами Франції. Таким чином, Макрон може відправити війська до України, не спровокувавши опору всередині країни.

Також Макрон обурений агресивними діями Росії на африканському континенті, що шкодить діловим інтересам Франції. Це рішення також пов'язано з економічною безпекою Франції.

Як легіонери можуть допомогти українським військам

Проблема українських військ не в артилерії, а в постачанні боєприпасів. Українські військові володіють артилерійною технікою та розвідувальними засобами, а також мають доступ до розвідки США та інших країн НАТО.

Проте Україні не вистачає 155-мм гаубиць. Розміщення бійців Легіону в Слов'янську є провокаційним і протирічить заявам французької сторони про заміну частин української армії, що можуть бути перекинуті на схід, для боротьби з росіянами.

Реакція НАТО

Франція діє самостійно і не має права вимагати підтримки від НАТО. Якщо російські солдати нападуть на французькі війська за межами України, це буде виправдано. Проте члени НАТО можуть підтримати Францію своїми силами або надати логістичну та комунікаційну підтримку.

Іноземний легіон

У складі Іноземного легіону є кілька українців і росіян. Легіонери мають право залишитися в Легіоні або повернутися власній країні. В Легіоні не має жінок.

Президент Франції та глава МЗС Великобританії підтримують відправлення військ до України для забезпечення безпеки та захисту.