Полонений бурят пояснив, чому його народ їде воювати в Україну

Бурят, професійний вояк, розповів у своєму інтерв'ю, чому багато людей з його регіону їдуть воювати до України і як вони себе почувають на фронті. Він розповів, що вирішив воювати після того, як його робота зупинилася і він знайшовся в досить складній фінансовій ситуації. Його оплачувану роботу призупинили, а він сам брав кредит на будівництво свого будинку. Щоб завершити будівництво, йому потрібно було гроші, тому він вирішив піти на війну. В Бурятії мало можливостей для роботи, особливо участь у вахтовому методі, тому воювання було першим виглядом заробітку, який прийшов йому на думку.

Окупант: "Тим паче, що варіантів у Бурятії не так багато – або контракт, або в якусь артіль влаштуватися та трудитися вахтовим методом. Але там беруть не всіх, зважають на вік."

Воював бурят на Луганщині, спочатку його завданням було забезпечення зв'язку між підрозділами. Однак, після конфлікту з командиром, його перевели в штурмові підрозділи. У полоні він зрозумів, що був використаний як жива мішень, оскільки його вислали без достатньої розвідки. Через дрони, його побратими спостерігали, як він йшов прямо в руки українським військовим, а потім почали обстрілювати його.

Багато бурятів вирушають воювати, тому що в домашній Бурятії панує безробіття, незважаючи на багатство регіону корисними копалинами. Росія всячески використовує ресурси Бурятії, не пропонуючи нічого взамін. Проте багато людей не намагаються щось змінювати, оскільки це вимагає думати і діяти, що для багатьох є складним завданням. Замість цього вони вирішують питання шляхом споживання алкоголю.

Раніше в полоненні, бурят визнав, що пішов на війну без обізнаності про поточну ситуацію у регіоні.

Недавно Папа Римський закликав Росію та Україну провести обмін полоненими за схемою "всі на всіх". Керівник Головного управління розвідки Міноборони також підтримав цю ідею та закликав переконати Росію здійснити такий обмін.