Безпекова угода з Великою Британією: у Зеленського обіцяють сюрпризи для РФ

Укладена напередодні угода про безпекові зобов'язання між Україною та Великою Британією стала "неприємним сюрпризом для країни-агресорки".

До того ж, цього року планується підписання ще кількох аналогічних домовленостей. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква, передає Gazeta.ua.

За його словами, безпекова угода з Британією має не лише практичне, а й символічне значення.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Увесь минулий рік нам говорили про те, що світ нібито відвернувся від України, що нібито забули про Україну. Але бачимо, що відбувається на 12-й день нового року. І те, що відбулося, - це був неприємний сюрприз для країни-агресора. І країні-агресору обіцяємо ще більше подібних сюрпризів у цьому році", - сказав Жовква.

В Офісі президента прогнозують укладання подібних угод у найближчому майбутньому.

"Деякі країни вже передали тексти угод Україні. І переговорна делегація України опрацьовує відповідні тексти. Впевнений, що протягом найближчого часу кількість таких угод лише зростатиме", - додав Жовква.

Україна 12 січня уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки. Її підписав президент Володимир Зеленський з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Ця угода формалізує підтримку, яку Велика Британія надавала і продовжуватиме надавати Україні у сфері безпеки, включно з обміном розвідданими, кібербезпекою, військовою та медичною підготовкою, а також оборонно-промисловим співробітництвом.