Безугла пішла війною проти Банкової

Народний депутат Мар'яна Безугла висловила свою критику військового командувача Збройних сил України Валерія Залужного і почала критикувати радника Банкової Михайла Подоляка на Facebook.

У відповідь на Подоляка, щодо плану України на 2024 рік, Безугла заявила, що він не має такої інформації, оскільки він "немає допуску".

Крім того, Безугла закликала Подоляка повернути в Офіс президента блогера Олексія Арестовича, якого звільнили з посади радника в початку 2023 року.

"Поверніть Олексія Арестовича, він проте рекомендував Залужного", - написала Безугла.

Раніше радник Банкової прокоментував заяви народної депутатки Мар'яни Безуглої про те, що Залужний повинен бути усунутий з посади. Подоляк заявив, що це була особиста думка нардепки, а не позиція Офісу президента чи самого Володимира Зеленського, і він запевнив, що план на 2024 рік в Україні існує.

"Звичайно, існує план на 2024 рік. Про це говорить і президент, і сам Залужний. Ми розуміємо зміни, які потрібно внести, зброю, яку нам необхідно мати на цьому етапі, технологічний прогрес, про який говорить Залужний - все це зрозуміло. З урахуванням бюджету, який прийняв і підписав президент і чітко визначив, що ми будемо робити відносно матеріальних ресурсів для успішної війни", - сказав Подоляк.

Радник Офісу президента підкреслив, що парламентарі не можуть ініціювати відставку військових і не беруть участі у структуруванні військової вертикалі в Україні.

Раніше народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла заявила, що військове керівництво не представило жодного плану на 2024 рік і пропозицій для зміни системи Збройних сил України. Безугла протягом тривалого часу громадсько критикувала головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і стверджувала, що він повинен піти у відставку.