У Харкові відкрили перший адаптаційний простір для ВПО

У Харкові відкрито простір для підтримки внутрішньо переміщених осіб

У Харкові відбулося відкриття першого адаптаційного простору "Свій", спрямованого на підтримку внутрішньо переміщених осіб.

За інформацією Харківської міськради, у заході взяли участь міський голова Ігор Терехов, заступниця представника Агентства ООН у справах біженців в Україні Маріан Шилпероорд, представники благодійних, міжнародних фондів та організацій.

"Зараз за офіційною статистикою у нас проживає 200 тисяч ВПО. Ми робимо все можливе, щоб вони якнайшвидше адаптувалися в Харкові", - зазначив Ігор Терехов під час тематичного круглого столу.

Послуги простору "Свій"

В адаптаційному просторі "Свій" послуги надаватимуть представництва міжнародних організацій, ЦНАПи, правники, психологи. Громадяни зможуть зареєструватися там на отримання матеріальної допомоги чи заселення в гуртожиток, отримати продуктові набори тощо. Крім того, ВПО матимуть змогу звернутися туди щодо працевлаштування.

"Ми повинні інтегрувати переселенців, надати їм роботу, побудувати нове житло і зробити все, аби вони були повноцінно залучені до життя громади", - зазначив Ігор Терехов.