Bild: Дрони шпигують за місцями навчання воїнів ЗСУ в Німеччині

Невідомі дрони помічають над полігонами, де навчаються українські захисники

За повідомленням німецьких ЗМІ, над полігонами та казармами, де навчаються українські військові, регулярно виявляють невідомі дрони. Проблема набула такого масштабу, що армія вже давно знає про це. У жовтні 2022 року таку інформацію повідомив генерал Карстен Бройєр, тодішній керівник територіального командування.

У військовому командуванні були прийняті невідкладні заходи, зокрема, військова поліція була навчена використовувати "глушилки" HP 47, які здатні перехоплювати сигнал та приземляти дрони. Однак їхню ефективність ще не було повністю вивчено.

Ми регулярно спостерігаємо невідомі дрони, які усіляко намагаються злетіти над полігонами, де тривають навчання українських захисників. Це серйозна загроза, тому ми звернулися до військової поліції з проханням використовувати спеціальні засоби для припинення їх дій. - заявив генерал Бройєр.

Депутат фракції "Вільна демократична партія" Маркус Фабер проінформував про постійне виявлення невідомих дронів над полігоном у Саксонії. За його словами, схожі дрони бачилися біля полігону в Бранденбурзі, де українські військові отримують навчання з роботи на танках Leopard 1 та іншої військової техніки.

Ми із занепокоєнням ставимося до цих спостережень, оскільки вони явно вказують на Росію як основного причетного до цих дронів. Однак, доки ми не знайдемо самі безпілотники або їх операторів, точно довести це буде складно. - підкреслив Фабер.

Загальновійськові сили Німеччини також припускають, що до шпигунства може бути причетна Росія, але наразі немає достатніх доказів, щоб це підтвердити.

В зв'язку зі зростаючою загрозою шпигунства, кілька німецьких політиків закликали збільшити захист та охорону. Зокрема, запропоновано придбати сучасні засоби для припинення дій дронів.

НАТО планує посилити шпигунство за допомогою дронів

У 2024 році Північноатлантичний альянс планує активізувати свою діяльність за допомогою дронів, що було оголошено командувачем силами НАТО генералом Ендрю Кларком.