Білий дим з вихлопної труби: основні причини

Багатьох власників транспортних засобів часто непокоїть густий білий дим з вихлопної труби. Вони не розуміють, про що свідчить така проблема і це часто стає причиною неправильної діагностики автомобіля або ж його неякісного ремонту. Якщо ви не хочете, щоб ваша машина через деякий час припинила працювати, варто детально вивчити факт того, що може призвести до виходу з двигуна надмірної кількості газоподібних речовин світлого кольору.

Низька температура повітря

Якщо ви не розумієте, чому димить дизельний двигун, варто звернути увагу на те, що знаходиться в вихлопній трубі. Часто в ній виникає вода через процес конденсації. Коли силовий агрегат починає працювати, він поступово нагрівається. Це призводить до того, що холодна рідина випаровується.

Крім низької температури повітря, вода в вихлопній трубі може з’являтись по причині досить частих коротких поїздок, наприклад, на роботу. В такому випадку рідина просто не встигає випаруватись, через що залишається в глушнику на довгий час. Якщо ви не хочете бачити білий дим з вихлопної труби, варто хоча б раз в тиждень здійснювати довгу поїздку.

Несправність двигуна

Часто безпосередній ремонт дизельних двигунів в Києві виконується після діагностики деяких несправностей, котрі можуть призвести до появлення білого диму з вихлопної труби. Про проблеми з силовим агрегатом можуть свідчити такі фактори, як:

● наявність диму не залежить від погодних умов;

● густота диму є досить значною;

● постійне падіння охолоджувальної рідини;

● періодична зміна обертів валу двигуна;

● присутність пару при прогрітому та холодному моторі.

Якщо довгий час не ремонтувати двигун, проблема може спричинити настільки значні наслідки, що вони будуть потребувати капітального ремонту. Річ у тому, що охолоджувальна рідина, потрапляючи в камеру згорання, в результаті виходить з вихлопом в глушник. Подібна ситуація є досить небезпечною по причині того, що змішування речовини з мастилом погіршує властивості останнього. Після усунення причині проблеми варто додатково замінити, в тому числі, і оливу.

Що робити для розв’язання проблеми?

Якщо у вас димить двигун при газуванні, спеціалісти рекомендують в ту ж хвилину задуматись над пошуком СТО, що може діагностувати причину несправності. Самостійно цим займатись досить небезпечно у зв’язку з тим, що наслідки даного процесу нерідко відбиваються на технічних та експлуатаційних можливостях транспортного засобу.

При замовленні діагностики дизельного двигуна вартість цієї послуги не повинна бути основним фактором вибору автостанції. Варто звертати увагу на досвід працівників СТО, наявність обладнання, тривалість роботи підприємства тощо.

Звертайтесь до наших працівників та отримуйте гарантовано якісний сервіс, що базується на індивідуальному підході до кожного клієнта. Чекаємо вас на СТО Масленка за попереднім записом в зручний для вас час.