Bitcoin стрімко пішов угору і пробив психологічну цінову позначку

Ціна Bitcoin вперше з квітня 2022 року перевищує $47 тис.

9 січня Bitcoin подорожчав на 6,2% до $47 007, пише Bloomberg. Це стало найбільшим внутрішньоденним зростанням з 15 листопада.

"Ажіотаж навколо біткоїну пов'язаний із оптимізмом інвесторів щодо можливого схвалення Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) запуску біржових спотових біткоїн-фондів (BTC-ETF). В останні роки SEC відхилила кілька заявок на запуск спотових біткоїн-ETF, стверджуючи, що ринок криптовалют вразливий для маніпуляцій. Регулятори США готові схвалити біржові фонди, які вперше інвестують безпосередньо в цифрові активи"

Торік Bitcoin зріс майже на 160% в очікуванні, що Комісія з цінних паперів і бірж США схвалить заявки. У листопаді 2021 року токен досяг історичного максимуму в майже $69 тис.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Посилення біткоїну майже напевно є відповіддю на дуже високу ймовірність того, що ми побачимо спотове схвалення ETF цього тижня", - заявив співзасновник і головний операційний директор криптохеджфонду Alt Tab Capital Грег Моріц.

Акції так званих криптокомпаній переважно подорожчали. Найбільша криптовалютна біржа США Coinbase Global зросла приблизно на 2,3%, а майнери Bitcoin Marathon Digital і Riot Platforms виросли на понад 7%.

MicroStrategy, виробник програмного забезпечення, який служив проксі-сервером для багатьох інвесторів, які хочуть отримувати доступ до Bitcoin, впав приблизно на 1,2%.

Інші невеликі криптовалюти також подорожчали: Ethereum зріс приблизно на 3,8%, а Cardano, Solana's SOL і Polkadot - на 7-9%. На Bitcoin припадає трохи більше половини ринкової капіталізації криптовалюти в $1,7 трлн.

Офіційний курс долара і євро в Україні на 9 січня 2022 року

Національний банк України на 9 січня встановив офіційний курс долара на рівні 38,19 грн. Він виріс на 12 коп. Євро тим часом підскочив на 22 коп. і коштує 41,79 грн, повідомляє сайт НБУ. Офіційний курс польського злотого становить 9,61 грн.