Блінкен розповів, що потрібно зробити українцям для досягнення стійкого, стабільного миру

Сполучені Штати та інші західні країни заявляють про необхідність досягти в Україні стійкого та справедливого миру.

Українці мають ухвалювати фундаментальні рішення самостійно. США та Україна залишатимуться "тісно об'єднаними", розповів держсекретар США Ентоні Блінкен під час заходу в The Atlantic у Вашингтоні, пише Укрінформ.

"Ми були і залишатимемося тісно об'єднаними. І те, про що президент Джо Байден неодноразово говорив, що це принципове рішення, які повинні приймати українці", сказав Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передали Україні список реформ, від яких залежить допомога

Він вкотре нагадав, що США дотримуватимуться принципу "нічого про Україну без України". Зусилля в цьому питанні докладають не лише США, а й десятки інших країн.

"Справедливий у тому сенсі, що він відображатиме ґрунтовні принципи, які лежать в основі Статуту ООН територіальну цілісність, суверенітет, незалежність України", - сказав Блінкен.

Він вважає, що після досягнення миру в Україні необхідно створити умови, щоб не дозволити агресії повторитися ані через рік, ані через п'ять.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні із Байденом. Американський президент призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України.

Україна отримає від США більше артилерії, боєприпасів і протитанкової зброї, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.