ISW проаналізував, чи відбувається передислокація російських десантних дивізій на схід

Російські війська, ймовірно, збираються перекинути свої повітряно-десантні дивізії з Запорізької області на схід України. Про це повідомляє інститут ISW.

Відповідно до аналізу даних експертів Інституту вивчення війни (ISW), російські війська можуть переміщати частини 76-ї та 7-ї дивізій повітряно-десантних військ із Запорізької області на схід України з метою посилення та активізації наступальних операцій.

Зараз ISW ще не отримав підтверджень щодо переміщення підрозділів 76-ї та 7-ї дивізій ПДВ на інші напрямки, хоча повідомлення російської та української сторін є важливими. Будь-яке переміщення ПДВ з Запорізької області на схід України потребує детальнішого вивчення в найближчі дні.

Згідно зі звітом, будь-яке переміщення цих підрозділів дозволить російським військам збільшити наступальні операції та зростити тиск на українські сили, незалежно від їхнього розташування.

ISW не дає оцінки того, який район є найбільш ймовірним для переміщення сил російських ПДВ, якщо воно відбудеться взагалі.

Водночас ISW продовжує слідкувати за повідомленнями про можливе переміщення частин 76-ї та 7-ї дивізій ПДВ, оскільки це становить значний ризик для здатності України уповільнити російські наступальні операції на сході України протягом найближчого тижня до приїзду американської допомоги з питань безпеки.

Нагадаємо, українські сили відновили контроль над деякими раніше втраченими позиціями поблизу Кремінної під час бойових дій 30 квітня. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Процес оборони продовжується на сході Ямполівки, розташованої західніше Кремінної, де українцям вдалося відновити позиції вздовж смуги вітру.

Зазначимо, що 30 квітня російські війська в районі Авдіївки вперше за кілька днів не здійснили жодного підтвердженого наступу, тоді як українські джерела повідомили про кілька атак більше, ніж біля Авдіївки, на напрямку Бахмут-Часів Яр. Цю інформацію вміщено в звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).