Близький до влади кінопродюсер прописався волонтером при Хмельницькій ОВА

Голова Ради з державної підтримки кінематографії при Держкіно Артем Колюбаєв став членом Ради волонтерів у Хмельницькій області. Про це повідомляє Главком.

Колюбаєв представляє громадську організацію "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", де він є директором. Разом з ним у Раду було включено 19 осіб, більшість з яких з Хмельниччини.

Рада волонтерів у Хмельницькій області нараховує 20 осіб

(для перегляду – натисніть на документ)

27 грудня 2023 року перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін утворив Раду волонтерів в області. Вона є тимчасовою консультативно-дорадчою організацією при обласній військовій адміністрації. Головними завданнями Ради є вирішення невідкладних проблем та сприяння координації діяльності волонтерів та волонтерських організацій у Хмельницькій області, а також вивчення та поширення кращих практик гуманітарної допомоги.

Рада волонтерів збиратиметься раз у три місяці. Її члени можуть брати участь у засіданнях дистанційно, через відеозв'язок.

З 31 березня 2021 року Артем Колюбаєв очолює Раду з державної підтримки кінематографії при Держкіно. Каденція Ради «імені Колюбаєва» мала закінчитися у березні 2023 року. Однак Кабмін продовжив її повноваження до завершення воєнного стану. Але 2 листопада Київський окружний адміністративний суд визнав протиправну та недійсною постанову Кабінету міністрів, що стосувалася діяльності Ради державної підтримки кінематографії.

Крім цього, у 2023 році кінопродакшн Артема Колюбаєва "Мейнстрім Пікчерз" отримав державне фінансування для трьох фільмів: "Мистецтво в тіні війни" (4,5 млн грн), "Одна велика родина" (7,6 млн грн) і "Мангровий гай" (9 млн грн).