Боровся за Крим, сидів у російській в'язниці та загинув на війні. Згадаймо Геннадія Афанасьєва

Україна вшановує пам'ять Геннадія Афанасьєва, бійця територіальної оборони

Кожен день о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Геннадія Афанасьєва, бійця територіальної оборони, який загинув у боях з окупантами. Йому було всього 32 роки.

Хлопець народився в Криму і виріс у Одесі, де полюбив Україну. Після закінчення університету він влаштувався фотографом у США. Однак Майдан змінив його погляд на політику, і він вирішив боротися за Україну. За свою стійкість Геннадій опинився в полоні російських окупантів, де пережив тортури та страх. Після звільнення він повернувся до України і працював у сфері ІТ, проводячи безкоштовні курси для ветеранів.

У 2022 році Геннадій приєднався до 130-го батальйону територіальної оборони і вирушив на фронт. Його бойовий шлях завершився на Луганщині, де він загинув.

“Постійно дорікаю сама собі, за те, що не змогла вберегти його від жаху, який довелось пережити. Я поважаю його стійкість, життєву позицію і пишаюсь своїм сином”, - сказала мама Геннадія.
“Геннадій мав важку долю – пережив ув'язнення, полон, тортури. І не зламався, понад усе вірив, що його рідний Крим знову стане українським. Боровся за це на міжнародних майданчиках”, - зазначив Петро Порошенко.

Смерть Геннадія Афанасьєва є втратою для всієї країни. Його залишаються його рідні та донька, яка народилася у 2020 році. Ми пам'ятатимемо його як сильну, незламну людину, яка любила Україну і боролася за її свободу.