Брав участь у боях за Донецький аеропорт. Згадаймо вчителя Сергія Гуссіді

Кожен день о 9 ранку українці вшановують пам'ять тих, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні ми згадаємо Сергія Гуссіді. Він народився 2 березня 1981 року в селі Кир'яківка Миколаївської області, де живе його родина. Сергій Гуссіді був учасником антитерористичної операції (АТО) і захищав Донецький аеропорт як частина 81-ї Окремої аеромобільної бригади. У мирний час він працював вчителем в школі та опікувався патріотичними гуртками в обласному центрі туризму та учнівської молоді.

24 лютого 2022 року, з початком повномасштабної агресії Росії проти України, Сергій Гуссіді повернувся до Збройних сил України і служив командиром взводу гранатометників 90-го окремого аеромобільного батальйону. Він загинув 16 травня поблизу Вугледара Донецької області від осколкового поранення.

Сергій був відомий в Миколаєві як позитивний і активний чоловік, який був зовсім небайдужим до своєї роботи. Він працював вчителем фізичного виховання і предмету "Захист Вітчизни". Він брав участь у обороні Донецького аеропорту та після демобілізації повернувся до роботи вчителем. Сергій Гуссіді був завзятим патріотом, який творив позитивну атмосферу та залучав дітей до патріотичного виховання.

Сергій працював не тільки вчителем, але й був громадським діячем. Він очолював громадську організацію "Асоціація учасників та інвалідів АТО" та був відомий своєю активною громадянською позицією. Друзі та побратими Сергія називали його "Людиною-посмішкою".

Сергій вчив дітей витривалості та мужності та організовував заходи патріотичного виховання, включаючи гру "Сокіл" ("Джура"). Він був надзвичайно позитивною людиною, яка завжди посміхалася, була оптимістично налаштована та вірила в доброту людей. Сергій Гуссіді був великою втратою для ветеранського руху та всіх його друзів.

Ввечері 16 травня минулого року Сергій загинув від осколкового поранення поблизу Вугледара. Він вижив у складних боях за Донецький аеропорт у 2014 році, але цього разу він помер, захищаючи Україну.

Сергію залишилися син, кохана жінка та батьки. Він буде завжди пам'ятатися як неймовірна, щире й позитивна людина, яка жила патріотизмом і закохана в свою роботу.

Ми вшановуємо пам'ять Сергія Гуссіді та всіх українців, які загинули у боротьбі за свободу та незалежність нашої країни. Нехай він буде прикладом для нас всіх і нагадуванням про важливість патріотичної праці та відданості своїй Батьківщині.