Британська розвідка розкрила, як РФ придушує невдоволення дружин мобілізованих

За останніми даними британського міністерства оборони, російський Кремль активно веде боротьбу з публічним невдоволенням дружин російських солдатів. Для цього використовуються різні методи, зокрема, спроби підкупу або дискредитації у мережі Інтернет.

Розвідка Великобританії аналізувала російські ЗМІ та коментарі саме незадоволених дружин. Згідно з отриманими даними, останніми тижнями російська влада, ймовірно, пропонувала збільшити грошові виплати сім'ям в обмін на те, щоб вони не виступали з протестами.

27 листопада відбулася публікація маніфесту проти безстрокової мобілізації на одній з онлайн-спільнот дружин. Впослідку з'явився ярлик, що мав попереджувати про фейкові новини. Ймовірно, це зроблено за допомогою авторів, прихильних до Кремля.

Розвідка висунула припущення, що власті особливо суттєво реагують на будь-які протести, пов'язані з громадянами, які були мобілізовані у вересні 2022 року та перебувають на фронті вже понад рік.

Також варто зазначити, що віце-губернаторам російських регіонів було наказано ретельно слідкувати за настроями дружин та інших родичів мобілізованих, оскільки іноземні загрози можуть використовувати їх для дестабілізації ситуації всередині Росії.

Нагадаємо, що 7 листопада дружини російських окупантів провели першу публічну вуличну акцію протесту у Москві після вторгнення в Україну. У війні Росії проти України триває вже 647-ма доба, протягом якої відбулося 84 бойових зіткнення.