Норвегія допоможе Україні відновити енергосектор

Норвегія допоможе Україні відновити енергосектор

Росіяни намагаються зруйнувати наші маневрові потужності

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що росіяни намагаються повністю зруйнувати наші маневрові потужності - теплову та гідрогенерацію. Про це він сказав під час зустрічі з послом Норвегії Хелене Санд Андерсен.

"Імпорт наразі не покриває потреби, які збільшилися, зокрема, через похолодання. Взимку ситуація може бути ще складнішою, адже очевидно, що атаки не припиняться. Тому ми проводимо ремонтні роботи і працюємо над нарощуванням потужностей розподіленої генерації на місцях", - зазначив Герман Галущенко.

Міністр подякував Норвегії за вже надану підтримку українського енергосектору, а саме 42 вантажі гуманітарної допомоги загальною вагою понад 450 тонн, до яких увійшли силові трансформатори та трансформатори струму, електрогенератори, спецтехніка, кабель та інше обладнання, необхідне для ремонтних і відновлювальних робіт.

Сторони обговорили поточні потреби енергосектору в обладнанні для відновлювальних робіт, а також механізми закупівлі необхідного устаткування через Фонд підтримки енергетики України. Окремо наголошувалося на потребах у газових турбінах, газопоршневих установках та потужних генераторах для нарощування потужностей розподіленої генерації до наступного опалювального сезону.

Хелене Санд Андерсен підтвердила, що Норвегія продовжуватиме допомогу українській енергетиці, наразі країною вивчається залучення додаткових можливостей для допомоги у нинішній складній ситуації та для підготовки до зими.

Читайте також: