"Буде дуже гаряче" - чому Росія кинулася у наступ на Авдіївку

  • Всі ділянки фронту дуже складні, проте основна увага зосереджена на Авдіївці. Росія намагається покращити своє становище перед зимою та забезпечити безперебійний рух по автотрасах через Донецьк.
  • Ситуація з втратами ворога є колосальною, проте ворог продовжує наступ і вже підійшов до залізниці на півночі. Про це повідомив військовий експерт Сергій Згурець.
  • За словами Згурця, ворог зараз активізувався по всій довжині фронту. Особлива увага прикута до Авдіївки, де ЗСУ можуть знищити всі резерви, які використовує Росія. Головні цілі агресора – покращити своє становище перед зимою та забезпечити безперебійний рух автотрасами через Донецьк та залізницею Ясинувата-Донецьк.
  • Зараз штурмові дії ворога йдуть з кількох напрямків, включаючи південь та північ. Росія намагається оточити Авдіївку, а ситуація нагадує наступ на Бахмут. Ворог зосереджується на захопленні цього району, незважаючи на великі втрати, що вже поніс в тому регіоні.

Найбільш складна ситуація зараз на північному напрямку, де ворог натискає з Красногорівки до Степового.

За словами Згурця, ворог активно наступає вже з 10 жовтня на вузькій ділянці шириною близько 2 км. Там скупчені значні сили ворога, зокрема бригади 1-го корпусу так званої ДНР та бригади 2-ї загальновійськової армії. Втрати ворога є колосальними, але це не зупиняє його наступ і вже на півночі він наблизився до залізниці. Також ворог спробує проникнути до споруд коксохімічного заводу, які є важливими елементами нашої лінії оборони. Терикон, розташований поруч з коксохімом, перебуває під загрозою.

Російські загарбники пересувають свої війська під Авдіївкою в Донецькій області. Вони концентрують техніку та особовий склад в цьому районі. Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Також, за даними Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники планують атакувати Авдіївський коксохімічний завод, який знаходиться на північ від міста. Зараз окупанти зосередили там значні сили.

За наступні тижні та місяці буде дуже гаряче на цьому напрямку, тому евакуація цивільних є правильним рішенням, додав експерт.

Згурець уточнив, що ЗСУ потребує більше ресурсів та зброї для того, щоб перемогти окупантів. Єдиний спосіб зупинити, послабити та знищити російську військову машину - це пряме військове протистояння.