La Repubblica: НАТО визначило "червоні лінії" для прямого втручання у війну в Україні

Згідно з інформацією, яка була опублікована в італійському виданні La Repubblica, НАТО встановив дві "червоні лінії", перетин яких може призвести до безпосереднього втручання у війну України проти Росії.

Ці умови були визначені конфіденційно, без офіційних заяв.

Зараз немає оперативних планів щодо відправки військ, але є оцінки можливих надзвичайних ситуацій у випадку залучення третіх сторін у конфлікт.

Перша "червона лінія" - це пряма або непряма участь сторонніх держав у війні проти України. Наприклад, у разі прориву на північно-західному кордоні, що створить коридор між Києвом та Білоруссю, Мінськ буде безпосередньо втягнуто у воєнний конфлікт.

У такому випадку важливу роль відіграли б війська та арсенал Білорусі, що могло б підтримати Україну проти Росії.

Друга "червона лінія" - це військова провокація проти країн Балтії, Польщі або цілеспрямований напад на Молдову. Це не обов'язково означає вторгнення, а може бути військовим ударом для перевірки реакції Заходу, особливо під час виборів до Європарламенту та президентських виборів у США.

La Repubblica підкреслює, що для західних лідерів важливо надіслати Путіну чіткий сигнал: одна річ - займатися проникненням на східні території, але зовсім інше - завойовувати столицю або втягувати інші країни у війну. Україна не може програти, і НАТО готовий втрутитися безпосередньо, щоб уникнути падіння Києва.

Нагадаємо, Байден заявив, що військова допомога США дозволить Україні контрнаступ у 2025 році.

Крім того, у Польщі дали прогноз після закінчення війни в Україні.