«Це не патова ситуація»: Зеленський прокоментував статтю Залужного про війну в Україні

Україна не знаходиться у безвихідній ситуації через перехід війни до етапу позиційного виснаження. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, передає УНІАН.

Так глава держави прокоментував статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist про те, що боротьба перейшла у позиційну стадію і що це призведе до затягування війни, що буде вигідно Росії.

Зеленський нагадав, 24 лютого 2022 року усі казали, що Україні не довго залишилось триматись і що майже уся країна буде захоплена. Він зазначив, що були пропозиції віддати все, поміняти людей, визнати Росію та забути про Європу та НАТО. Проте Зеленський підкреслив, що вона разом з Україною виявилися в складній ситуації, але президент вірив у перемогу і разом зі своїми співробітниками боролись за країну.

Зараз люди втомилися від тривалої війни, але Зеленський стверджує, що це не означає безвихідної ситуації. Росія контролює небо, що ускладнює наступальні операції, але Україна дбає про безпеку своїх військових і не бажає ризикувати їх життям так, як Росія ризикує.

У своїй статті Валерій Залужний зазначив, що війна тепер стала позиційною з статичними та виснажливими боями, схожими на ті, що відбувалися під час Першої світової війни. За його словами, Україні потрібно розширити категорію осіб, які можуть бути мобілізовані, а також наростити резерви Збройних сил. Проте він визнає, що обмежені можливості для підготовки на власній території.

Читайте також:

  • Стаття Залужного для The Economist: оприлюднено повний переклад
  • Колонка Залужного для The Economist – холодний душ для українців