Черкащину затопило. Деякі жителі виявилися відрізаними від суші (фото)

Рятувальники допомагають населенню в Черкаському та Золотоніському районах

У Черкаському та Золотоніському районах Черкаської області рятувальники допомагають населенню з вирішенням проблем, спричинених підтопленням. Про це повідомили представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники проводять заходи з попередження загострення ситуації на підтоплених ділянках і низинних річкових територіях.

Де є можливість, разом з курсантами ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля рятувальники укріплюють і зводять загороджувальні дамби. Також рятувальники постійно тримають зв'язок з жителями, які відрізані водою від суші, у разі необхідності готові надати допомогу
, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Моніторинг ситуації у Черкаському і Золотоніському районах

Чотири групи надзвичайників продовжують контролювати ситуацію у Черкаському і Золотоніському районах за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Наприклад, у селі Хрещатик Мошнівської територіальної громади зафіксовано підтоплення на одній з вулиць, а 12 будинків та 13 домоволодінь відрізані водою.

Подальший ріст води

Через пропуск води через дніпровські водосховища, в області можливе подальше затоплення заплав і річкових територій. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Наразі в області оголошено ІІ рівень небезпеки.

У Бориспільському районі Київської області також стався перелив води через дамбу у районі третього та четвертого шлюзів.

Крім того, в столиці України водопілля досягло рекордного рівня у поточному році.

Читайте також:

  • Рекордний паводок. Президент Казахстану втер носа Путіну
  • Китай потерпає від рекордного за півстоліття паводку: під загрозою понад 120 млн людей