Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиці

У багатьох громадян виникає питання про необхідність змінювати документи після перейменування вулиць. За даними Міністерства внутрішніх справ, Державна міграційна служба дала відповідь на це питання.

За словами представників ДМС, документи, що посвідчують особу, змінювати не потрібно.

Якщо ви маєте паспорт старого зразка у вигляді книжечки, то вам не потрібно ставити новий штамп про реєстрацію, про це повідомила Державна міграційна служба.

Однак, є питання про необхідність змінювати виписку про реєстрацію, якщо у вас є паспорт у вигляді ІD-картки. Державна міграційна служба вказує на те, що витяг із реєстру територіальної громади є документом, що підтверджує відомості про місце проживання або про відсутність таких відомостей. Витяг можна отримати через орган реєстрації або центр надання адміністративних послуг, або згенерувати витяг через застосунок "Дія".

Важливо зазначити, що витяги з реєстру громади незалежно від форми (електронна або паперова) мають однакову юридичну силу.

Міністерство внутрішніх справ також надало відповіді на інші питання, зокрема, про вартість оформлення або відновлення паспорту, про дію ID-картки під час воєнного стану, а також про чинність паспорта без нового фото після досягнення 25 або 45 років. У разі втрати документів, таких як свідоцтво про народження чи шлюб, можна замовити дублікат на порталі "Дія".