Суд над кінопродюсером Вайнштейном перенесли на осінь. Справу переглядатимуть

Кінопродюсер Гарві Вайнштейн, який був засуджений за зґвалтування, незабаром знову з'явиться перед судовим засіданням після того, як йому вигнали постанову щодо невідповідного проведення судового процесу. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС. 

На минулому тижні апеляційний суд штату Нью-Йорк вирішив, що суддя, який займався справою колишнього магната Голлівуду, зробив помилку, коли дозволив свідчити жінкам, які звинувачували Вайнштейна без будь-яких підстав.  

Суддя вирішив, що справа Вайнштейна буде розглядатися знову «після свята Дня праці 2 вересня».

Вайнштейна привезли на суд у інвалідному візку, і він, посміхаючись, махав своїй команді.

Помічник окружного прокурора Ніколь Блюмберг повідомила, що одна з жертв Вайнштейна також була присутня на засіданні.

Попередні засудження та звинувачення

Ванший режисер був засуджений у березні 2020 року до 23 років позбавлення волі за насильство сексуального характеру.

Після тривалого обговорення на судовому процесі, журі, яке складалося з семи чоловіків і п'яти жінок, визнало Вайнштейна винним у сексуальному насильстві проти Хейлі та Манн. Він був оправданий у випадках двох зґвалтувань, за які йому загрожувало довічне ув'язнення.

Звинувачення проти Вайнштейна ґрунтуються, насамперед, на свідченнях Хейлі та Манн. На судовому засіданні також виступали інші жінки, які заявили, що їх зґвалтовав Вайнштейн, але їхні свідчення не могли бути використані в основному матеріалі справи через закінчення терміну обмеження.