Чи зможе Україна стримати РФ у разі зупинки західної допомоги: аналіз ISW

Аналітики засвідчують, що припинення західної допомоги призведе до втрати здатності України стримувати російську армію. Таку думку висловив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Тривала допомога Заходу в галузі безпеки, яка дає змогу українським силам відбивати поточні та майбутні наступи Росії та звільняти більше української території, є єдиним курсом дій на даний момент, який може завадити Путіну досягти максималістських цілей в Україні

Українські війська активно утримують позиції на східному березі Дніпра в Херсонській області, не дивлячись на тиск росіян. За останню добу Збройні сили України зуміли відбити 30 спроб росіян витіснити їх.

Адміністрація президента США сподівається, що Сенат підтримає пакет додаткової фінансової допомоги для України у січні наступного року. Президент Джо Байден готовий до компромісу з республіканцями в питаннях безпеки кордону та міграційної політики, щоб забезпечити ухвалення цієї допомоги. Проте, республіканці вимагають прийняття імміграційного законодавства, загрожуючи заблокувати допомогу Україні.

Однак, лідери Сенату США заявили, що укладення угоди про додаткову допомогу і посилення безпеки кордонів США можуть затриматися до січня. Тим не менш, адміністрація президента Джо Байдена вважає, що переговори з республіканцями йдуть у правильному напрямку.