Чому не хочеться сексу та як повернути бажання

Сексуальне бажання у жінок може бути схильним до змін у різні періоди життя. Відсутність потягу і порушення на фоні зниження лібідо не можна залишати поза увагою: якщо не хочеться сексу, то необхідно докласти зусиль для повернення інтиму інакше це призведе до гормонального дисбалансу, а також позначиться на емоційному стані. Але існує безліч засобів, в тому числі спеціальний збудник для жінок, інструментів та стратегій, які допоможуть у вирішенні цієї проблеми.

Зникло сексуальне бажання: у чому причина?

Стрес, тривожність та депресія негативно впливають на якість інтимного життя. Часто досить усунути емоційну напругу, щоб повернути радість постільних втіх. Але існують інші причини, через які жіноче лібідо прагне до нуля:

Проблеми у відносинах. Конфлікти, невдоволення, невирішені розбіжності призводять до фізіологічного відторгнення. Але відкрита та чесна розмова, як і робота над допущеними помилками, допоможе вирішити конфлікти.

Фізичні проблеми. Біль або дискомфорт під час сексу, часто спричинені змінами гормонального фону, пов'язані з недостатнім виробленням вагінальної змазки. Але її успішно замінять якісні лубриканти з гіпоалергенним складом.

Прийом ліків. Деякі медикаменти, включаючи антидепресанти та протизаплідні засоби, негативно впливають на сексуальне бажання. Це питання потрібно обговорити з лікарем для вибору альтернативних препаратів для лікування.

Зменшити інтерес до постільних пестощів може і рутина, а також монотонність втіх. Проблема може бути і в низькій самооцінці або невдоволенні своїм тілом. Але в цій ситуації достатньо відвідати секс-шоп, щоб придбати секс-іграшки або оригінальні еротичні костюми і новизна відчуттів подарує збудження.

Як підвищити жіноче лібідо?

Роботу над відновленням сексуальної активності слід розпочинати зі зміни способу життя. Як повернути сексуальне бажання:

турбота про фізичне здоров'я та достатню активність протягом дня;

використання методів релаксації медитація, йога, дихальні практики, щоб упоратися зі стресом;

правильне харчування та прийом вітамінних комплексів.

Корисно урізноманітнити близькість захоплюючими експериментами: нові пози, сексуальні ігри та фантазії, товари для дорослих. А щоб отримувати максимум задоволення, не варто нехтувати самозадоволенням, яке допоможе вивчити своє тіло та знайти найчутливіші зони.

Вітаміни та БАДи для жіночого лібідо

Сексуальне бажання може бути схильним до впливу різних факторів, включаючи психологічні, емоційні та фізичні аспекти. Вітаміни для підвищення жіночого лібідо рекомендовано приймати на постійній основі, а також:

Вітамін D регулює гормональний баланс, а також підтримує здорову функцію яєчників.

Вітамін E антиоксидант, який нормалізує циркуляцію крові, що покращує кровопостачання статевих органів.

Вітамін С відновлює імунну систему, що сприятливо позначиться на загальному самопочутті;

Залізо недостатня кількість цього мікроелементу призводить до хронічної втоми, слабкості, зниження енергії, що позначається і на сексуальній активності.

Л-аргінін амінокислота, яка покращує роботу серцево-судинної системи, відновлюючи кровотік, що корисно для підтримки сексуальної функції.

Бади для жіночого лібідо краще приймати комплексно. І вже за 2-3 тижні регулярного прийому можна побачити явні зміни.

Чи можна повернути сексуальне бажання народними засобами?

У боротьбі за високу якість інтимного життя важливо використовувати всі доступні способи. Народні методи здатні підвищити бажання, але вони не є панацеєю і можуть мати різний ефект кожен організм індивідуальний. Для вирішення цього питання набагато ефективнішим є відвідування інтим-магазину, в якому представлений широкий вибір товарів для дорослих, які допоможуть повернути регулярний секс.

Дієві жіночі збудники

Спочатку потрібно зрозуміти, чому не хочеться сексу: виявивши причину вдається правильно підібрати інструменти для її усунення. Для відновлення сексуального бажання можна використовувати спеціальні продукти, які активують приплив крові до статевих органів, дещо підвищують температуру тіла і одночасно посилюють збудження. Препарати доступні у різних формах:

пігулки;

краплі;

крем-гелі;

капсули;

спреї;

порошок.

Можна вибрати будь-який зручний варіант збудника як на базі синтетичних, так і рослинних компонентів. Але додатково рекомендовано проконсультуватися з гінекологом, який детально розповість про те, які гормони впливають на жіноче лібідо (естроген, прогестерон), а також підбере безпечні засоби для корекції гормональних порушень. І у поєднанні з товарами для дорослих, дієвими збудниками та вітамінними комплексами ефект буде дуже швидко.