Чому падає довіра до державних інституцій?

Одна з головних причин зниження довіри до державних інститутів полягає у традиційних особливостях політичної культури українців: недовіра до більшості державних інституцій та емоційні гойдалки щодо влади та її представників.

Загалом, більшість українців не довіряє державі, політичним партіям та парламенту. Однак, під час виборів вони все ж голосують за конкретних кандидатів. Утім, вже через кілька місяців знову висловлюють недовіру обраним представникам. Також, більшість громадян вважають, що ситуація в країні розвивається неправильно.

Високі рейтинги довіри до президента Зеленського та державних інститутів були пов'язані з патріотичною консолідацією та військовими перемогами. Однак, затягування війни та поява реальних проблем призвели до розчарування та зниження довіри до влади. Залужний та Збройні Сили продовжують мати високі рейтинги довіри, оскільки їх сприймають як захисників країни. Проте, мало просто довіряти, треба допомагати в армії й уряді, а також розуміти, що військова загроза для України не зникла і майбутнє країни залежить від усіх громадян.

Популярні новини та політики

Читайте також:

  • Фаріон, Усик, Арестович, Суббота. Ким українці найбільше цікавилися у Google у 2023 році
  • Арестович заявив, що йде в президенти і його рейтинг рекордно змінився: інфографіка
  • Як змінився рівень довіри до Зеленського протягом війни: інфографіка
  • У Зеленського з'явилися два конкуренти: українці розповіли, кому довіряють найбільше