Данілов пояснив, чому треба мобілізувати ще 500 тис. людей

Мобілізація в Україні є необхідною

На засіданнях Ставки верховного головнокомандувача, які відбулися останнім часом, активно обговорювалася потреба у мобілізації. Про це заявив Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки й оборони, під час телемарафону 21 грудня.

"Кожен раз президент Володимир Зеленський ставить питання про справедливість. Ми не можемо допустити, щоб деякі люди захищали країну, тоді як інші відпочивають на курортах або займають керівні посади. Головне, на що наголошує президент, - це справедливість."

Міністерство оборони разом з Генеральним штабом Збройних сил України вже мають свою пропозицію щодо мобілізації 500 тис. громадян, але остаточне рішення повинен ухвалити парламент.

Олексій Данілов додав: "Це складна дискусія. Ми не маємо застосовувати ці цифри наразі, але ми повинні бути готовими в майбутньому до привласнення деякої кількості громадян для захисту країни. Ми повинні готувати тих, хто буде мобілізований, і повинні чітко визначати терміни, в які він буде зайнятий, а також коли і як він буде звільнятись. Ми обговорюємо це на Ставці. Впевнений, що найближчим часом ми знайдемо відповідь на це питання."

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що для мобілізації ще 500 тис. осіб необхідно більше аргументів. Водночас Зеленський доручив розробити новий план мобілізації військовим та уряду.