Данілов про оборону Мар'їнки: ситуація гірша, ніж було з Бахмутом

Збройні сили України тримають під контролем частину Мар'їнки Донецької області, про захоплення якої 26 грудня заявили російські окупанти.

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони, повідомив, що українські сили контролюють частину Мар'їнки, незважаючи на заяви російських окупантів про її захоплення.

Данілов також зазначив, що російські сили майже повністю зруйнували Мар'їнку, там немає майже жодної вцілілої споруди. Він порівняв ситуацію у Мар'їнці з Бахмутом, визнавши, що у Мар'їнці все гірше через місцевість.

Данілов відзначив, що Збройні сили продовжують боротися за населені пункти, зокрема в Авдіївському та Куп'янському відтінках фронту, де противник намагається просунутися вглиб.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що окупанти зайняли Мар'їнку. Диктатор Володимир Путін ствердив, що це призвело до відступу українських сил з Донецька.

Проте, полковник Олександр Штупун з Сил оборони Таврійського спрямування заявив, що бої за Мар'їнку тривають, місто не було окуповано росіянами.