Депутату, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті, обрали запобіжний захід

Депутат, який вчинив вибух під час засідання сільради на Закарпатті, був утриманий під вартою на 2 місяці без можливості внесення застави. Таке рішення було прийняте Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області.

За даними слідства, підозрюваний намагався вплинути на керівництво сільради та інших депутатів, щоб вони прийняли певне рішення. Однак його зусилля були марними.

Після цього він на кілька моментів покинув приміщення і, вернувшись, витягнув три гранати з кишені своєї куртки та кинув їх на підлогу. Зазначається, що гранати він придбав напередодні.

В результаті вибуху 23 особи отримали поранення. Один з постраждалих помер у лікарні, повідомила прокуратура.

15 грудня у будівлі Керецьківської сільської ради на Закарпатті сталась вибухова подія, за якою постраждало 26 осіб, шістьох з них у стані важкого поранення. Підозрюваного негайно надали медичну допомогу.

Слідство кваліфікувало цей випадок як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Крім того, Служба безпеки України класифікує цей випадок як терористичний акт. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зазначимо, що депутат-підривник залишив за собою записку перед смертю, в якій він визнає, що готував терористичний акт.

Депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола вказав потенційну мотивацію Сергія Батрина.

Затриманого підозрюваного опритомніли, і наразі він знаходиться в лікарні під наглядом медиків і правоохоронних органів. Пізніше йому буде обраний запобіжний захід.