Держави Центральної Азії готові посилити санкції проти Росії

Група міністрів закордонних справ країн Центральної Азії - Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану - висловила готовність посилити санкції проти Росії. Таке рішення було прийняте під час їх зустрічі з міністрами закордонних справ Євросоюзу у Люксембурзі. Обидві сторони погодилися на важливості запобігання обходу санкцій, які були введені раніше.

Учасники зустрічі були проінформовані про 11 пакетів санкцій проти Росії, запроваджених Євросоюзом. Головним акцентом було зроблено на необхідності ефективного діалогу та співпраці між країнами в контексті санкційних режимів ЄС.

"Учасники засідання погодилися продовжувати співпрацю з метою запобігання обходу санкцій, що було наголошено Євросоюзом", - зазначено в спільній заяві.

У червні Рада Європейського Союзу прийняла 11-й пакет санкцій проти Росії, який включає економічні та індивідуальні обмеження. Цей пакет спрямований на посилення існуючих санкцій ЄС та запобігання їх обходу.

В результаті запровадження 11-го пакету санкційна, загальна кількість осіб, які перебувають під санкціями Європейського Союзу, зросла до 1572, а кількість компаній/організацій - до 244.