Держспецзв'язку очолив командир ударної роти БПЛА: що відомо про Юрія Мироненка

Новим головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України було призначено Юрія Мироненка, який раніше командував ударною ротою БПЛА на Запорізькому напрямку.

У 2019 році Мироненко уклав контракт і приєднався до тероборони. Він брав участь у війні в складі 112 бригади тероборони Києва і займав різні посади, включаючи заступника начальника штабу 129 батальйону і очолювання Відділу по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад. За свою службу був нагороджений нагрудним знаком "Срібний хрест".

Мироненко закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені Юрія Бугая, де здобув ступінь бакалавра з менеджменту і ступінь магістра з міжнародної економіки.

Свою кар'єру він розпочинав у банківській сфері, обіймав керівні посади в різних банках. Також він працював фінансовим директором Концерну Стирол, а пізніше очолив самостійну компанію, яка займалася ІТ, логістикою, будівництвом та аграрним господарством.

З 2014 року до жовтня 2023 року Мироненко був головою Правління Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД) - неурядового аналітичного центру, який супроводжував реформи в Україні.

Раніше Юрія Щиголя, який був головою Держспецзв'язку, звільнили з посади. Пізніше стало відомо, що Щиголю та іншим посадовим особам висунуто підозру в заволодінні державними коштами через корупційну схему з закупівлею програмного забезпечення для Держспецзв'язку у 2021-2022 роках.

22 листопада Вищий антикорупційний суд вирішив тримати під вартою колишнього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя.