Детально про насоси для перекачування пального

Процес зберігання і використання ПММ тісно пов'язаний з необхідністю його перекачування. Щоб робити це швидко, легко та безпечно, достатньо придбати на сторінці https://petroline.ua/ru/nasosi-dlya-palnogo/ спеціальний насос. Завдяки широкому асортименту в каталозі можна замовити модель як для підприємства чи комерційної АЗС, так і для побутового використання. Головне – правильно обрати вид пристрою та розрахувати його оптимальні характеристики.

Основні типи насосів для пального

Обладнання даного типу має міцну металеву конструкцію, виготовлену зі сталі або литого алюмінію та покриту захисною фарбою. Ступінь вологозахищеності корпусу зазвичай відповідає класу IP55, а рівень шуму – 75-80 дБ. Підключення до магістралі та додаткового оснащення відбувається за допомогою вбудованих фланцевих й різьбових з’єднань.

Сучасні насоси для пального поділяють на окремі види за такими критеріями:

  • Тип. Роторна помпа здатна перекачувати пальне в обох напрямках, важільні – тільки в одному. Також є універсальні сифонні насоси, які комплектуються гофрованою вставкою.
  • Привід. Ручні моделі приводяться в дію механічною ручкою. Електричний пристрій працює від акумулятора чи мережі, а пневматичний – підключається до компресора.
  • Розміщення. Занурювальні моделі заглиблюють в робочу рідину. Помпи поверхневого типу розміщують зовні бочок, цистерн та підземних резервуарів.

Дізнатися більше про можливість використання того чи іншого паливного насоса можна за адресоюhttps://petroline.ua/ru/detalno-pro-nasosy-dlia-perekachuvannia-palnoho/. Це допоможе вірно визначити ключові параметри обладнання, необхідного саме вам.

Що необхідно врахувати під час вибору насоса для палива

Кожна одиниця такого обладнання розрахована на певні умови експлуатації. Тому обираючи насос для перекачування пального, рекомендуємо звертати особливу увагу на такі характеристики:

  1. Сумісна рідина. Помпи мають різні класи вибухозахисту та хімічної стійкості. Модель для дизпалива можете не підходити для бензину. Також в обладнання бувають обмеження на використання з хімікатами, гасом, водою та деякими нафтопродуктами.
  2. Продуктивність. Низька швидкість перекачування рідини (до 50 л/хв) вважається оптимальною для побутових задач. Підприємствам і автозаправкам краще обирати модель середньої (50-70 л/хв) або високої (від 90 л/хв) продуктивності.
  3. Параметри роботи. Паливні помпи здатні підіймати рідину на висоту до 20 м та всмоктувати її з глибини до 6 метрів. На виході вони створюють тиск в 1,8-2,5 Бар. Параметри обираються під розміри та розміщення ємності, в якій знаходиться паливо.
  4. Напруга живлення. Мобільний електронасос може працювати від переносної АКБ 12/24 В та навіть звичайних батарейок. Для стаціонарного монтажу пропонують моделі, розраховані на під’єднання до мережі 220 В або 380 В.
  5. Комплектація. В залежності від моделі, такі пристрої обладнують фільтром грубої очистки, перепускним клапаном by-pass, роздавальним пістолетом, напірнім і всмоктувальним рукавом. Габаритні помпи часто комплектують візком або стаціонарною платформою-кріпленням.

Купуючи насосну установку для дизелю чи інших рідин, не забувайте про надійність виробника. Довіряйте лише перевіреним компаніям, які гарантують якість своєї продукції, мають гарну репутацію на ринку та забезпечують покупців технічною підтримкою.