Дивізії РФ можуть перекинути на схід для наступу до отримання ЗСУ допомоги США - ISW

У Інституті вивчення війни повідомили, що російські війська можуть перемістити дві дивізії з Запорізької області до Донецької області, щоб посилити поточні наступальні операції.

Це дозволить російським військам продовжувати наступати, поки Збройні Сили України не отримають повну військову допомогу від США.

Зазначається, що армія РФ може спробувати перекинути 76-ту або 7-му десантно-штурмові дивізії з селища Роботине у Запорізькій області на схід України. Це позитивно вплине на наступальні операції в Донецькій області і дозволить російським загарбникам використати поточну вразливість до отримання повноцінної військової допомоги США.

Звіт також зазначає, що зараз росіяни намагаються проникнути на північний захід від Авдіївки, щоб здійснити ширший прорив в цьому районі і активізувати наступальні операції для захоплення Часового Яру.

Російські війська на Авдіївському напрямку складаються переважно з підрозділів Центрального військового округу (ЦВО) та 1-го армійського корпусу (АК) "Донецької Народної Республіки" ("ДНР"). Інформація також вказує на те, що ці сили можуть бути виснажені від проведення інтенсивних наступальних операцій, а тому 76-та та 7-ма дивізії можуть бути використані для продовження атак в цьому регіоні.

"Російські війська створили меншу групу сил на Бахмутському напрямку, яка складається з елементів кількох дивізій та повітряно-десантних бригад. Переклад елементів 76-ї та 7-ї дивізій в цей район може посилити наступальну операцію для захоплення Часового Яру", - зазначено в звіті ISW.

Експерти Інституту вважають, що російське командування може перемістити частини цих дивізій на лінію Куп'янськ-Сватове-Кремінна, де російські війська відновили наступальні операції вздовж усього фронту.

Одночасно, російські війська намагаються консолідувати цей сектор під відповідальність Московського військового округу, тому переміщення 76-ї та 7-ї дивізій може не бути настільки корисним у цьому напрямку, як у Донецькій області.

Зазначається, що будь-яка переміщення цих підрозділів дозволить російським військам насилувати наступальні операції та створювати все більший тиск на Збройні Сили, незалежно від їх місцезнаходження.

"ISW не має оцінки того, де найбільш ймовірна переміщення повітряно-десантних сил, якщо взагалі такі переміщення відбудуться. Ми продовжуватимемо відслідковувати інформацію про можливе переміщення частин 76-ї та 7-ї дивізій, оскільки це складає суттєву загрозу здатності Збройних Сил України сповільнити російські наступальні операції на сході України перед прибуттям американської допомоги з безпеки", - зазначено в звіті ISW.

Джерело: РБК-Україна