Долар подешевшав після вихідних, що з іншими валютами

Національний банк України оновив офіційний курс гривні до долара на 9 жовтня. Зараз один долар дорівнює 36,58 грн, що на 4 копійки менше, ніж на вихідних.

Проте, євро підвищилося на 9 копійок і тепер коштує 38,65 грн, за даними Національного банку.

Курс польського злотого також збільшився на 4 копійки до 8,41 грн в порівнянні з попереднім тижнем.

Також хочу нагадати вам, що ви можете підписатися на наш телеграм канал новостей, посилання на нього ви знайдете тут: INKORR

Якщо ви збираєтеся обміняти гроші в обміннику, зараз долар можна продати за 38 гривень, а купити за 38,7 гривень.

За євро в обмінниках пропонують 40,2 грн за один євро та продають за 41,2 грн.

З 3 жовтня Національний банк встановив новий режим керованої гнучкості обмінного курсу. Це зміцнить стійкість валютного ринку і економіки України.

Цей новий курсовий режим відрізняється від попереднього "плаваючого" курсу, який існував до 24 лютого минулого року.

Зараз Національний банк буде уважно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься важливим учасником цього ринку.

Банк буде компенсувати структурний дефіцит валюти, а це дозволить курсу змінюватися в обидва боки - зростати і знижуватися.

Крім того, Національний банк буде суттєво обмежувати коливання курсу, щоб запобігти значному послабленню або зміцненню гривні. Офіційний курс буде визначатися операціями на міжбанківському валютному ринку, в яких активно братиме участь НБУ.

Так само курс на ринках, де громадяни мають можливість купувати і продавати валюту, буде встановлюватися згідно зі спеціальними правилами, які діють вже понад півтора року. Це стосується як готівкового ринку, так і курсів банків для платіжних карток.