Доларові мільйонери: що відомо про лідерів ХАМАСу

Лідери терористичного угруповання ХАМАС насолоджуються розкішним життям і не обмежують себе в екстравагантних розвагах - хіба що, вибираються на інші країни. Інформацію про це опублікувало видання Bild.

Сектор Гази нерідко сприймається як символ страждань та бідності палестинців. Там населяється понад 2 мільйони осіб, з яких 39% безробітні. Але серед них є кілька десятків мільйонерів. Йдеться про лідерів ХАМАС, які мешкають у розкішних віллах, хизуються своїми лімузинами в соцмережах і перебувають у найпрестижніших готелях.

Окрема частина матеріалу присвячена головним лідерам угруповання. Ісмаїл Ганія - лідер ХАМАС та глава уряду Сектора Гази, живе закордоном. У цьому йому допомагають багатодітність і статки родини в розмірі приблизно 2,5 мільярдів доларів. Батько 13 дітей часто пересувається на приватному літаку між різними країнами, такими як Тегеран, Стамбул, Москва і Каїр.

Халед Машаль, колишній голова політбюро ХАМАС, покинув Дамаск у 2012 році з 1,5 мільярдами доларів у кишені та забрався до Катару. З Дохи він контролює фінансові операції та нерухомість своєї організації.

Муса Абу Марзук, другий за значимістю лідер, відповідає за міжнародні зв'язки. Він прожив багато років у США, де народилося його шість дітей. Вважається, що його статки становлять 2 мільярди доларів.

Юніс Кафіше, відповідальний за фінанси ХАМАС, проживає в Стамбулі та має турецький паспорт на ім'я Хашмет Аслан. Он багато часу проводить у Туреччині, де також веде будівельний бізнес від імені ХАМАС.

Представниця міністерства фінансів США Елізабет Розенберг зауважила, що ХАМАС нажився великими багатствами і ресурсами завдяки таємним угодам з нерухомістю, які сприяли поступовому руйнуванню економіки Сектора Гази.

Нещодавно повідомлялося, що ХАМАС віддає перевагу підтримці Росії і Китаю у свою війну з Ізраїлем.