Допомога Україні: спікер Палати представників США висунув ультиматум

Спікер Палати представників США Кевін Маккарті заявив, що хоче допомогти Києву, але проблеми США мають бути в пріоритеті.

За його словами, нині на американському кордоні помирає більше громадян його країни, ніж на війні в Україні. Про це Маккарті сказав в ефірі Face the Nation.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я підтримую можливість переконатися, що Україна має необхідну їй зброю, але я твердо підтримую в першу чергу кордон. Тому нам потрібно знайти спосіб зробити це разом", - заявив Маккарті.

Він переконаний, що перед тим, як допомагати Україні, потрібно забезпечити безпеку кордонів США.

"Україна не отримає якийсь великий пакет, якщо кордон не буде в безпеці. Ми будемо працювати з нужденними людьми, але Білий дім повинен зрозуміти одну річ: їм краще підготуватися до забезпечення безпеки американського кордону", - додав спікер.

Президент США Джо Байден висловив схвалення щодо угоди між парламентаріями, спрямованої на запобігання фінансовій кризі. Водночас він закликав Конгрес оперативно затвердити допомогу Україні, яку було виключено із плану тимчасових витрат.

Байден наголосив, що Сполучені Штати "категорично не можуть дозволити" припинення американської підтримки України за жодних умов.