Двостороння торгівля Китаю з Росією у 2023 році досягла рекордної позначки

За підсумками 12 місяців минулого року, товарообіг між Китаєм і Росією досяг $240,1 млрд.

Він збільшився на 26,3% порівняно з роком раніше. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані Головного митного управління КНР.

При цьому китайський експорт до Росії у 2023 році сягнув $111 млрд, стрибнувши на 46,9% порівняно з попереднім роком і на 64,2% порівняно з 2021 роком, що передував вторгненню Росії в Україну. Імпорт із Росії минулого року зріс на 12,7% порівняно з роком раніше і склав $129,1 млрд.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Через розв'язану Росією загарбницьку війну проти України більшість західних компаній залишили російський ринок.

Цим скористався китайський бізнес і швидко наповнив сусідню країну з хронічним дефіцитом товарів китайського виробництва.

Китай та США повинні прагнути до мирного співіснування

Китай та США повинні прагнути до мирного співіснування, адже дві найбільші економіки світу мають стабілізувати напружені відносини.

Протягом останніх 45 років китайсько-американські стосунки переживали періоди успіху та викликів, однак в цілому просувалися вперед, що сприяло не лише підвищенню благополуччя обох народів, а й сприяло світовому миру, стабільності та процвітанню.

Китай та США повинні прагнути до мирного співіснування, адже дві найбільші економіки світу мають стабілізувати напружені відносини.

Протягом останніх 45 років китайсько-американські стосунки переживали періоди успіху та викликів, однак в цілому просувалися вперед, що сприяло не лише підвищенню благополуччя обох народів, а й сприяло світовому миру, стабільності та процвітанню, заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін у своєму новорічному листі, приуроченому до відзначення встановлення дипломатичних відносин між Китаєм і США у січні 1979 року.