Джонсон пояснив, коли Палата представників розглянедопомогу Україні

Палата представників Конгресу США цього тижня не буде розглядати допомогу Україні. Замість цього, конгресмени будуть працювати над врегулюванням безпеки кордону та уникненням "шатдауну" - часткової призупинки роботи урядових установ, яка може настати, якщо бюджет не буде затверджено. Спікер Майк Джонсон повідомив: "Якщо ми вже збираємося виправити все у цьому світі, ми повинні спочатку виправити Америку. Це означає дві речі: означає захист кордону і фінансування нашого уряду. І тому цього тижня ми дуже наполегливо працюємо, щоб зробити обидві ці речі", - сказав він, коментуючи прийняття законопроєкту про додаткове фінансування потреб національної безпеки.

Конгресмен Джонсон зазначив, що Палата представників розглядає усі доступні можливості і повернеться до питання допомоги Україні, "коли уряд отримає фінансування".

Сенату знадобилося чотири місяці, щоб ухвалити законопроєкт про додаткове фінансування, а Палата представників отримала документ півтора тижня тому, повідомив Джонсон.

Допомога для України - невідкладне питання

Під час брифінгу Джон Кірбі, радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки, наголосив: "Говорячи про "своєчасну" допомогу, що ви маєте на увазі? Для українських солдатів на передовій, "своєчасно" означає зараз. Доки ми поверталися з вихідних, росіяни почали захоплювати нові міста та села в Україні. Вони просуваються, це не заморожений конфлікт".

Республіканці підіграють політичним інтересам Трампа

На пресконференції демократів у Палаті представників, конгресмен Піт Агілар закликав спікера Джонсона негайно винести законопроєкт на голосування. Він звинуватив республіканське лідерство в підіграванні політичним інтересам Дональда Трампа. Агілар заявив, що демократи готові розглянути альтернативні рішення щодо проведення цього законопроєкту, якщо спікер не виставить його на голосування.

Джерело: Голос Америки