Ексміністр: «Укрзалізниця» часто просить у бізнесу допомоги, тож має обговорювати з ним свій фінансовий стан

За словами Володимира Омеляна, якщо "Укрзалізниця" підвищує тарифи на перевезення без встановленої стратегії розвитку, то ці гроші будуть просто проїдатися, як і раніше. Тому особливо важливо зараз, коли компанія має можливість залучити фінансування від партнерів та донорів, визначити стратегію розвитку. На думку Омеляна, компанія має розширювати пропускну здатність пунктів переходу у напрямку морських портів та перехід на європейську колію для швидшого перевезення пасажирів і вантажів.

Ексміністр також наголосив, що тарифи на перевезення та вартість підвищення повинні бути пов'язані з чіткою стратегією розвитку компанії, щоб ці кошти були вкладені, а не просто витрачені. Він зазначив, що без стратегічного плану росту, навіть якщо тариф буде дуже великим, цей ресурс буде зменшуватися, як ми спостерігаємо зараз.

Щоб уникнути цього, Омелян вважає за необхідне, щоб керівництво "Укрзалізниці" провело дискусію з клієнтами та партнерами, та спільно працювало над стратегією розвитку. Також він запропонував зустрітися з ключовими гравцями українського бізнесу та експертами, щоб отримати незалежні поради та плани на майбутнє "Укрзалізниці".

Раніше Андрій Новак заявив, що "Укрзалізниця" використовує свій монопольний статус для постійного підвищення тарифів без покращення якості послуг. Він вважає, що для зменшення тарифів та поліпшення якості, компанію потрібно позбавити монопольного статусу на перевезення.