Епіцентр став переможцем міжнародного конкурсу "Партнерство заради сталого розвитку-2023"

Компанія "Епіцентр К" отримала визнання за свій проєкт "Екосистема майбутнього", який передбачає встановлення сонячних панелей на всіх своїх торгових центрах з метою зниження викидів CO2 і зменшення споживання електроенергії. Окрім екологічних переваг, сонячні панелі також забезпечують стійкість і незалежність торгових центрів під час потенційних блекаутів. Це ставить компанію в ряду лідерів в сфері сталого розвитку.

Загалом на конкурс було подано 160 проєктів з 12 країн світу. Журі акцентувало увагу на проєктах, спрямованих на підтримку України під час вторгнення, а також на інших успішних прикладах сталого розвитку, які можуть використовуватись для майбутнього відновлення.

Нагороду було вручено Олені Фроляк, шеф-редакторці "Факти ICTV", яка є амбасадоркою екологічного напрямку ООН в Україні. Ця нагорода символізує єднання бізнесу, громадського сектору і держави.

"Мережа ТЦ "Епіцентр" є першим ритейлером в Україні, який широкомасштабно встановлює сонячні електростанції для своїх бізнес-потреб. Навіть за умов війни та інших викликів, вже встановлено понад 10 тисяч сонячних панелей на дахах пʼяти торгових центрів Києва та Вінниці, і це було зроблено за рекордні 45 днів. Ці панелі вже накопичили 2 650 000 кВт сонячної енергії, що дає змогу запобігти викиданню 2 млн тонн CO2 щорічно і забезпечити загальну потужність 6000 кВт, що еквівалентно понад 1 млн лампочок по 5 Вт. Даний проєкт вже покриває близько 40% енергетичних потреб торгових центрів. Компанія має плани встановити сонячні панелі на всіх своїх ТЦ та інших підприємствах групи "Епіцентр".

Експерти вважають, що встановлення запланованого обсягу сонячних електростанцій на дахах ТЦ "Епіцентр" дозволить зменшити видобуток, споживання та транспортування 244 929 тонн вугілля на рік або зменшити щорічну вирубку лісу на 43 727 400 дерев. Компанія готова інвестувати в нові технології та проєкти сталого розвитку для досягнення своєї мети. "Епіцентр" також планує взяти активну участь у відновленні України після війни, долучитися до реконструкції інфраструктури громад, гуманітарного розмінування та переходу до декарбонізації та використання відновлюваних джерел енергії.

Компанія "Епіцентр К" вперше прийняла участь у міжнародній конференції "Глобальний договір ООН UNITING BUSINESS EUROPE" та поділилася своїм досвідом ведення відповідального бізнесу в умовах війни. На цій події представники бізнесу, урядові організації та мережі ГД ООН обговорили можливості партнерства та співпраці для прискорення досягнення цілей сталого розвитку Європи до 2030 року.

Хочу поліпшити свою письмову укр мову та не тільки? Запишіться на курси "Розкажи українською" в учбовий центр Ради Європи, де проводяться безкоштовні заняття раз в тиждень. Також є можливість взяти участь в інтенсивних мовних курсах. Дізнатись більше можна на сайті Рада Європи.