Єрмак провів телефонні переговори з Салліваном: про що йшлося

Андрій Єрмак, керівник Офісу президента України, здійснив телефонні переговори з Джейком Салліваном, радником президента США з національної безпеки. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

У ході розмови Єрмак розповів Саллівану про ситуацію на найнапруженіших ділянках фронту, звернувши особливу увагу на військові операції та наступальні дії збройних сил України. Він підкреслив необхідність своєчасного постачання зброї та боєприпасів для успішного захисту наших земель від російських загарбників.

Окрім цього, сторони обговорили ситуацію на Близькому Сході та важливість запобігання ескалації та жертв серед цивільного населення. Також триває діалог щодо реалізації "формули миру". Єрмак і Салліван приділили особливу увагу результатам третьої зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньої політики, щодо впровадження "формули", яка відбулася на Мальті.

Керівник Офісу президента висловив подяку президенту США Джо Байдену, його команді, обом палатам Конгресу та американському народові за рішучу підтримку України у боротьбі за свободу, незалежність і демократичні цінності в Європі.

Нагадаємо, що раніше Єрмак порівняв війну з РФ зі стометрівкою. За його словами, Україна вже здолала 70 м, але ще залишилося найважчі 30 м.

Наразі триває 626-а доба повномасштабної війни Росії проти України, за минулу добу відбулося 87 бойових зіткнень.