ЄС в ОБСЄ пообіцяв посилити допомогу Україні у сфері оборони

Європейський Союз збільшує допомогу Україні у сфері оборони й безпеки

Європейський Союз планує підтримати Україну у сфері оборони й безпеки, а також розширити можливості виробництва та постачання озброєнь. Про це було оголошено під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у Відні.

"Як ми підтвердили спільно з нашими партнерами по "Групі семи", ми посилюємо допомогу Україні у сфері оборони та безпеки, а також збільшуємо можливості виробництва та постачання. Ми домовилися про підтримку зусиль, спрямованих на допомогу Україні у розбудові майбутніх сил, здатних захистити себе і стримати агресію",
вказується у заяві.

Крім того, Євросоюз привітав схвалення Конгресом США законопроєкту про допомогу Україні, що свідчить про підтримку нашої країни у протистоянні російській агресії.

ЄС підтверджує, що продовжить підтримувати Україну у захисті своєї територіальної цілісності, прав і майбутнього. Також Євросоюз підтверджує свою підтримку України, її народу, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності визнаними кордонами.

"Євросоюз та його члени підтверджують, що Росія повинна негайно припинити агресивну війну, покласти край стражданням і руйнуванням, а також повністю і беззастережно вивести свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її кордонів. Ми також засуджуємо продовження військової підтримки Росії проти України з боку Білорусі, Ірану та КНДР"
наголошується у заяві.

Джерело: Укрінформ