Фінляндія масово відмовляє у допомозі біженцям, які їдуть із Росії

Усі біженці, які перетнули кордон між Росією та Фінляндією, були відмовлені у притулку. За даними видання Helsingin Sanomat, міграційна служба країни розглядає більше 100 заяв на прискореному порядку.

Зазначається, що протягом жовтня та листопада цього року через кордон прибули 958 людей з понад 30 національностей, які звернулися за міжнародним захистом. Проте ніхто з них не отримав позитивне рішення, і було зареєстровано декілька відмов.

З огляду на це, фінський уряд 14 грудня прийняв рішення закрити пропускні пункти на східному кордоні через нелегальних мігрантів. Міністрка внутрішніх справ Марі Рантанен повідомила, що кордон буде повністю закритий, а пропускні пункти знову закриються 15 грудня о 20.00 і залишаться закритими до 14 січня 2024 року.

Рантанен наголосила, що це рішення необхідне для контролю над ситуацією, оскільки східний кордон став загрозою для національної безпеки.

Раніше, фінський суд взяв під варту російського неоназиста Петровського, який був лідером та командиром російської воєнізованої групи "Оперативна група Русич". Прикордонники вимагали продовжити арешт Воїслава Тордена (ім'я та прізвище Петровського).