Головна

Фонди культури Європи засуджують агресію Росії проти України

Фонди культури Європи засуджують агресію Росії проти України

Європейський культурний фонд, Данський фонд мистецтв, Румунський культурний фонд, Національний культурний фонд Болгарії засуджують збройну агресію путінського режиму та висловлюють свою солідарність з Україною.

«Війна Путіна проти України – це війна з Європою. Він не повинен досягти успіху. Як європейці, ми рішуче солідарні з народом України та всіма, у тому числі в Росії, хто протистоїть спробі диктатора переписати європейські кордони та європейську історію. Майбутнє Європи формується саме зараз у нашій відповіді на війну проти України, нашій відповіді на війну Путіна проти Європи», – зазначили у своєму зверненні представники Європейського культурного фонду.

Водночас повідомляється, що додатково у межах програми «Культурна солідарність» Європейський культурний фонд запустив підтримку ініціатив у сферах:

  • протидії дезінформації та боротьби з фейками;
  • допомоги митцям, працівникам культури, громадським активістам, які вимушені покинути Україну;
  • розробки мистецьких творів та проєктів, що протидіють жорстоким реаліям війни та підтримують мирне життя в Україні та Європі.

Боротьба з російським фашизмом триватиме до тих пір, поки плани Путіна остаточно не будуть зламані, а всі військові злочинці покарані.

Читайте також: