Генерал Ходжес дав невтішний прогноз щодо членства України в НАТО

Бен Ходжес наголосив на важливості вступу України до НАТО

Колишній командувач військ США в Європі у відставці, генерал-лейтенант Бен Ходжес, не має оптимістичного настрою стосовно результатів Вашингтонського саміту НАТО, який відбудеться у 2024 році, але він вважає, що Альянс стане кращим з дня, коли прийме Україну. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

«Я не налаштований оптимістично – я не чую висловів чи розмов, які вказували б на те, що 2024 року у Вашингтоні результат може бути успішнішим, ніж 2023-го у Вільнюсі. Я дивлюся на Орбана в Угорщині, на Фіцо у Словаччині – вони обидва зараз виконують кремлівську роботу в різні способи всередині ЄС», – прокоментував генерал.

Ходжес також підкреслив, що надання допомоги Україні для досягнення перемоги відповідає інтересам Америки, тому потрібно продовжувати підтримувати вступ України до Альянсу.

«НАТО стане кращим того самого дня, коли прийме Україну. Але я буду чесний з вами та моїми українськими друзями – я зараз не дуже оптимістичний, що ми побачимо щось краще порівняно з тим, що ми побачили на саміті НАТО у Вільнюсі», – підбив підсумок екскомандувач Сухопутних сил США в Європі.

Раніше було повідомлено, що у Верховній Раді України планують створити окремий комітет, який буде працювати над адаптацією національного законодавства до стандартів НАТО.

Зазначимо також, що найвищий військовий орган НАТО - Військовий комітет - проведе засідання у Брюсселі 17-18 січня 2024 року, на якому зіберуться начальники генеральних штабів країн Північноатлантичного альянсу.