Генератори для киян майже задарма: мешканцям столиці сплатять три чверті вартості

Генератори для киян майже задарма: мешканцям столиці сплатять три чверті вартості

У Києві продовжують програму компенсації вартості генераторів для ОСББ

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко повідомив, що програма компенсації вартості генераторів для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у Києві буде продовжена.

Ця програма, яка діяла у 2022-2023 роках, буде також діяти наступного опалювального сезону - у 2024-2025 роках.

"У 2022 році Київ ухвалив цільову програму із компенсації 75% вартості генераторів для забезпечення потреб ОСББ. Ця програма діяла у 2022-2023 роках і за кілька тижнів вона буде ухвалена на опалювальний сезон 24-25", - написав Коваленко у Facebook.

За інформацією Київської міської державної адміністрації (КМДА), минулих роках багато будинків подали документи на участь у програмі, але це є лише частина тих, яким генератори необхідні невідкладно.

Коваленко планує зняти обмеження на суму компенсації цього року, при цьому орієнтуючись на технічні характеристики будинку та потужність обладнання.

Він також наголосив, що всі будинки можуть подати заявку на отримання компенсації, незалежно від наявності ОСББ. Для участі у програмі потрібно надіслати заяву до районної державної адміністрації, разом з копіями документів про оплату генератора, технічні документи та документи від ОСББ або управляючої компанії.

Коваленко відзначив ще одну програму підтримки - "70/30%", у рамках якої місто відшкодовує більшу частину витрат на енергоефективні заходи. Ця програма доступна для ОСББ та ЖБК і вже має більше 700 реалізованих проектів, включаючи встановлення сонячних панелей.

Детальну інформацію про подання заявок на компенсацію вартості генераторів можна знайти на офіційному сайті Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Читайте також: