Генштаб Естонії оцінив наслідки можливого захоплення Авдіївки росіянами

Керівник оперативного відділу Генерального штабу Естонії полковник Тармо Кундла заявив, що Росія продовжує наступ на фронті в Україні, але захоплення кількох населених пунктів не призведе до успіху на оперативному рівні.

Кундла зауважив, що російські війська вдалося просунутися в села поблизу Авдіївки, але місто ще не оточене. За його словами, якщо Росії вдасться захопити Авдіївку, це буде тактична перемога, але не дасть великого оперативного успіху.

Полковник Кундла також вважає, що Росія може захопити Мар'їнку протягом наступних тижнів, але вона не зможе зайняти більше території в Донецькій області в найближчий час.

За його оцінкою, якщо Україна вирішить залишити Авдіївку, то це не створить значних загроз для країни, оскільки уже підготовлено нові оборонні позиції на захід від міста.

Кундла заключив, що Росія має ініціативу на війні, а її підрозділи досягають тактичного успіху, але це не приводить до оперативного успіху.

За даними, РФ вже 667 добу веде війну проти України. За останню добу відбулися 60 бойових зіткнень, ворог завдав одного ракетного та 33 авіаційних удари, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.