Генштаб назвав напрямок, де минулої доби були найзапекліші бої

Перебуванням Росії в українській війні триває вже 681 день. За останню добу відбулося 59 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі удари по Україні

Уночі 5 січня російські окупанти знову атакували Україну за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131. Українські військові ведуть боєві дії проти засобів протиповітряної оборони РФ, результати будуть оголошені пізніше.

За добу ворог здійснив сім ракетних і 36 авіаційних ударів, зробив 37 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок цих терористичних акцій були загиблі та поранені серед мирного населення. Також зазнали пошкоджень житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари були нанесені по Новомихайлівці (Донецька область), Георгіївці (Донецька область), Новодарівці (Запорізька область) та Зміївці (Херсонська область).

Близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським обстрілом ворога.

Стан справ на усіх напрямках

На Волинському та Поліському напрямках не відбулося значних змін в оперативній обстановці.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російський ворог продовжує зберігати військову присутність в прикордонних районах і активно здійснює диверсійні акції, щоб унеможливити переміщення українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також зростає щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки окупантів біля Синьківки та східніше Петропавлівки в Харківській області.

На Лиманському напрямку немає наступальних дій з боку противника.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили чотири атаки в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки (Донецька область).

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують тримати оборону та не дають ворогу оточити Авдіївку. Українські військові утримують оборонні позиції, завдаючи значних втрат воржій стороні. За минулу добу Сили оборони відбили 16 атак біля Новобахмутівки, Степового та Авдіївки, а також ще 16 атак у районах Первомайського та Невельського (Донецька область).

На Мар'їнському напрямку українське військо продовжує стримувати ворога недалеко від Мар'їнки та Новомихайлівки (Донецька область), де відбито сім атак.

На Шахтарському напрямку немає наступальних дій противника.

На Запорізькому напрямку українська армія відбила вісім атак в районі Роботиного та на північний захід від Вербового (Запорізька область).

На Херсонському напрямку українські військові продовжують розширювати контрольовану територію. Незважаючи на втрати, ворог не припиняє спроби витиснути наші підрозділи з позицій. Протягом минулої доби ворожа сторона безуспішно здійснила шість штурмових атак.

Успішні удари Збройних сил України

Наші війська продовжують активні дії та завдають ворожим силам значних втрат у живій силі та техніці, непростримано виснажують ворога.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони нанесла удари по десятьом зосередженням особового складу та двом пунктам управління ворожої армії.

Ракетні війська завдали уражень засобу протиповітряної оборони, зони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотирьом артилерійським засобам, двом станціям радіоелектронної боротьби та трьом пунктам управління ворожої армії.

Як повідомлено раніше, Білий дім заявив, що підсилення протиповітряної оборони України є пріоритетом при формуванні пакетів військової допомоги від Сполучених Штатів.