Генштаб пояснив, як працівники ТЦК перевірятимуть дані чоловіків на вулиці

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) заявили, що будуть перевіряти, чи оновили військовозобов'язані свої дані у єдиному державному реєстрі. Про це повідомив представник Генерального штабу ЗСУ Юрій Глущенко у ефірі Radio NV.

Оновлені дані через електронний кабінет потрапляють у єдиний державний реєстр. У разі зупинки такого громадянина на вулиці чи в іншому місці для перевірки його військово-облікових документів працівниками ТЦК, працівники мають змогу підключитися до реєстру або в телефонному режимі з’ясувати з оператором ЄДРВ щодо оновлення даних громадянина. Оператор з’ясує і розповість усю інформацію про громадянина", - розповів представник Генштабу.

Глущенко наголосив, що якщо військовозобов'язані оновили дані, то до них будуть відсутні питання.

Відтепер військовозобов'язані проходитимуть військово-лікарську комісію за новими правилами, скасували статус "обмежено придатний". "Главком" склав повний перелік хвороб, які є підставою для рішення ВЛК про непридатність до військової служби і виключення з військового обліку.

Якщо мобілізований особа проживає не за місцем прописки, це не перешкоджатиме оновленню даних в Територіальних центрах комплектування. Після внесення даних до єдиного реєстру за старим місцем реєстрації особа автоматично буде знята з обліку.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію 16 квітня, а наступного дня закон був опублікований в офіційному парламентському виданні "Голос України". Документ набере чинності через місяць і один день із моменту його оприлюднення.