Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на передовій

Розпочалася 581-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Російські окупанти не перестають ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. На фронті протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень, повідомив уранці 27 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника в районі південніше Новодарівки Запорізької області", звітує Генштаб.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку ЗСУ продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно уражають тили противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Підрозділами ракетних військ уражено п'ять артилерійських засобів, три райони зосередження особового складу та військової техніки, пункт управління та два склади боєприпасів РФ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян в районі населеного пункту Сєверне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Шахтарському напрямку наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

Збройні сили України в ході контрнаступу зможуть досягти значного оперативного прориву на південній лінії фронту. Це можливо, якщо підтвердяться ключові припущення аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW) про можливості ЗСУ на цій ділянці, стан оборонних ліній окупантів і ще низка факторів.